Aké veľké bohatstvo ste ochotní tolerovať?

Znie to ako trochu prekvapujúca otázka?
To teda nie je.
Naša predstava o bohatstve je úzko spätá s našou predstavou o nás samých. Každý z nás si nesieme jasnú predstavu o tom, ako sme schopní, ako vysoko môžeme mieriť a čo môžeme dosiahnuť. To je komplexné naprogramovanie, ktoré sa zvyčajne utvára v detstve - v čase, keď si tvoríme našu identitu. Fascinujúce je to, že naša predstava o nás samotných je zvyčajne nastavená niekoľkých náhodnými udalosťami v našom živote ... možno nejaký vplyv majú aj rodičia, spoločenské pomery a iné takéto faktory. Avšak v priebehu rokov nechávame svoje životné voľby čím ďalej viac ovplyvňovať týmto nevedomým programovaním - až sa precedí a usadí sa v našej biologickej pamäti ešte skôr, ako vyrastieme a mali by sme byť pripravení na svet. Verte tomu alebo nie, tento balík nelogických detských rozhodnutí je to, čo riadi naše kroky pre zvyšok našich životov - vrátane našej predstavy o tom, ako veľké bohatstvo, úspech a šťastie môžeme skutočne tolerovať!

Je to, ako keď máme tajnú zónu pohodlia, z ktorej sa neodvažujeme vystúpiť, pretože si nie sme istí, či dokáže spracovať toľko bohatstva alebo úspechu. Koniec koncov, pre väčšinu ľudí je bohatstvo obrovská zodpovednosť - vytvoriť ho, udržať ho, dokonca minúť. Keď si nebudeme istí, že sme schopní toto zvládnuť, začneme tak vytvárať podvedomé rozhodnutia, ktoré nás uvrhnú naspäť do chudoby. Bohužiaľ, málokedy si uvedomujeme, že si sami berieme vlastné šance, a začneme mať pocit, že je to na nás veľké sústo.
Prvým krokom k zlepšeniu vašej tolerancie voči bohatstvu je zistiť, kde sa skutočne nachádza jadro vášho problému. Ak zistíte, že ste zvyčajne ohľadom bohatstva na horskej dráhe, kde sa zakaždým dostanete až tesne k jeho dosiahnutiu, ale vždy sa niečo pokazí na poslednú chvíľu - potom je na mieste vážne preskúmať na akej hladine je vaša tolerancia bohatstva!

Len sa opýtajte sami seba týchto pár jednoduchých otázok - a odpovedzte si úprimne!
Naozaj je mi predstava bohatstva príjemná?
Mám potrebu mať neustále pod kontrolou svoj finančný majetok?
Koľko bohatstva som schopný úprimne tolerovať?
Som skutočne ochotný dovoliť sám sebe stať sa bohatým?

Ak je vaša odpoveď na poslednú otázku je áno, začnite pracovať s touto odpoveďou. Urobte vedomé rozhodnutie prestať sabotovať svoje vlastné úsilie získať bohatstvo! Ak pár nevedomých detských rozhodnutie môže mať nad vami takú moc, predstavte si silu vášho vedomého rozhodnutia! S jedným vedomým rozhodnutím sa môžete vymaniť zo začarovaného kruhu chudoby a ocitnúť sa na ceste k zdravej hojnosti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára