5 tipov ako sa zbaviť dlhov a neprísť o majetok

Dostať sa z dlhov a neprísť o majetok sa stáva pre stále viac ľudí v dnešnej dobe životným cieľom. Dlhov sa môžete zbaviť navždy, ale je potrebné aby ste mali včas po ruke praktické informácie a postupovali podľa odporúčaných pokynov.

    Tu uvádzame 5 základných tipov ako sa zbaviť dlhov:

    1. Prestaňte vytvárať ďalšie dlhy

    Zbaviť sa dlhov je oveľa jednoduchšie, ak denne aktívne nevytvárate ďalšie nové dlhy. Zamyslite sa nad tým za čo denne míňate Vaše peniaze a určite, za ktoré položky musíte nutne peniaze zaplatiť a za ktoré nie. Ušetrite denne a mesačne čo sa dá.

    2. Spíšte zoznam dlhov

    Ďalším krokom k odstráneniu dlhov je spísať si zoznam všetkého čo dlhujete - hypotéky, kreditné karty, kontokorent a pod Akonáhle máte zoznam hotový, usporiadajte ho podľa výšky mesačných splátok od najvyššej po najnižšiu a určite, ktorý úver by ste radi splatili čo najskôr.

    3. Zvýšte mesačné platby

    Splácať každý mesiac o niečo viac alebo kompletne splatiť jeden z mnohých úverov, pokiaľ Vám to situácia dovoľuje je ďalším krokom k rýchlejšiemu odstráneniu dlhov. Ak pridáte k mesačnej splátke ušetrených 10 až 20 eur navyše, tak zaplatíte podstatne menej na úrokoch a poplatkoch.

   
4. Požiadajte o odklad splátok

    Ďalším zo spôsobov ako predčasne splatiť určitý úver je napr ten, že požiadate ostatných poskytovateľov Vašich úverov, aby Vám umožnili odklad Vašich mesačných splátok. Niektoré banky môžete požiadať o odklad mesačnej splátky napríklad po desiatich uhradených splátkach a môžete tak urobiť až 5x.

    5. Konsolidujte Vaša pôžičky
    Medzi efektívny spôsob riadenia dlhu je konsolidácia dlhu čiže zlúčenie niekoľkých pôžičiek do jednej pôžičky. Tým docielite toho, že výrazne znížite Vaše mesačné úverové splátky a budete splácať len jeden úver.

    To boli základné kroky, ktoré je potrebné urobiť, aby ste sa postupne zbavili dlhov a neprišli o Váš majatek. Možností, ale existuje oveľa viac.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára