Poučte sa od Amerických milionárov

Chcete sa stať milionárom? Tak sa poučte zo skúseností a života amerických milionárov.Thomas Stanley Ph.D. preskúmal životy viac ako 1100 skutočných amerických milionárov. Možno budete prekvapení z jeho zistení. Tu sú najdôležitejšie faktory:

1. Žite hlboko pod svoje pomery
Ak si odmyslíte "rýchlokvasené" celebrity a zbohatlíkov (dedičstvo či lotéria), tak priemerný americký milionár by Vás asi prekvapil. Možno by ste ich na prvý pohľad ani za milionárov neoznačili. Neholdujú konzumnému spôsobu života. Zato hrajú "perfektnú obranu" (šetrenie a investovanie) ale aj "dobrý útok" (zarábanie peňazí)

2. Plánujte
Títo ľudia strávia v priemere 8,5 hodiny mesačne plánovaním svojich financií a iných záležitostí. Obyčajný človek sa tomu venuje max. 4,5 hodiny. Zaujímavé, aký rozdiel spravia 4 hodiny mesačne, nemyslíte?

3. Vyberte si finančnú nezávislosť pred ukazovaním spoločenskeho štatútu
Bohatí sa chovajú ekonomicky a efektívne doma aj vonku. Nesnažia sa "držať krok" so susedmi, ktorí jazdia v drahých autách (možno na lízing), nemenia domy každých pár rokov, nenosia najnovšiu módu. Ich susedia možno ani nevedia, že vedľa nich býva milionár.
Jazdia v amerických autách, na druhom mieste sú japonské, preferujú  hodnotu za svoje doláre. Značky ako Lexus, BMW a Mercedes sa medzi týmito milionármi vyskytujú v mizivých percentách.


4. Učte svoje deti nezávislosti
Naučte svoje deti nezávislosti a ekonomickému mysleniu. Keď chcel syn známeho autora Roberta Kyosakiho na 16te narodeniny auto, tak ten mu namiesto toho (aj keď všetci susedia autá svojim deťom kúpili) dal $3,000, predplatné Wall Street Journal a zopár kníh o investovaní.  A on teraz pozerá viac CNN ako MTV, čo mu do budúcna dá viac než cena toho auta čo chcel.
Keď dáte deťom rybu tak ju hneď zjedia, keď ich naučíte ryby chytať tak budú mať ryby na celý život.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára