Ako sa z obyčajného zamestnanca stanete poberateľom doživotnej renty

Predstavte si, že sa každé ráno prebudíte, nemusíte ísť do práce, a pritom Vám do banky každý mesiac príde dosť peňazí na to, aby ste mali na svoje mesačnej útraty. Neveríte, že je to možné?

Kedy chcete dosiahnuť finančnú nezávislosť?

Väčšina ľudí tomu neverí. Kým sa nedozvie, že už tisícky ľudí v Slovenskej republike takto žijú. Odhaľte tajomstvo, ktorými sa títo ľudia riadia, a ako sa aj vy môžete z obyčajného zamestnanca stať rentiérom (poberateľom renty).

Dôležitým krokom je určiť si, kedy chcete finančnej nezávislosti dosiahnuť a akú rentu chcete poberať. Čo je to vôbec finančná nezávislosť? Je to okamih, kedy máte taký objem majetku, ktorý vám každý mesiac generuje taký výnos (rentu), ktorý pokryje vaše bežné mesačné výdavky. V tomto momente sa stávate finančne nezávislým alebo nezávislou, nemusíte chodiť do práce a môžete si začať užívať svojho ideálneho dňa.

Úloha 1: Za ako dlho sa chcete stať rentiérom? Určite realisticky rok, kedy chcete dosiahnuť finančnú nezávislosť. Trebárs za 15 rokov? Potom si do svojej pamäte vryte magické dátum 2027 a počítajte s ním.

Úloha 2: Akú mesačnú rentu pre svoju finančnú nezávislosť požadujete? Koľko chcete, aby vám na váš bankový účet každý mesiac prišlo? TIP: Táto suma by mala zhruba zodpovedať Vašim súčasným bežným mesačným výdavkom.

9 ľudí z 10 môže dosiahnuť v priemere do 15 rokov svojej finančnej nezávislosti, svojej doživotnej mesačnej renty. Aj vy máte teda veľmi vysokú pravdepodobnosť, že môžete v priemere do 15 rokov dosiahnuť finančnú nezávislosť. Bez toho aby ste si museli uťahovať opasky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára