Ako zarobiť viac peňazí s Feng Shui

Myslíte si, že Feng Shui je šarlatánstvo? Skúste premýšľať znova. Feng Shui predsa dáva jasný zmysel a význam.Než dočítate tento krátky článok, tak uvidíte, prečo je to jasné a budete sa diviť, že vás to netrklo skôr.

Chcete zarobiť oveľa viac peňazí? Je to jednoduché, upracte všetok neporiadok. Chcete mať život, ktorý vás bude viac napĺňať a šťastnejší domov? Jednoduché, upracte všetok neporiadok. Chcete sa zbaviť stresu a byť kreatívnejší a tým aj produktívnejší? Aj to je ľahké (teraz už poznáte odpoveď, upracte všetok neporiadok).

Zbaviť sa špiny a mať čistý, priestranný a svetlý domov aj pracovné prostredie, to sú základné postuláty Feng Shui.

Čo je Feng Shui? Skutočne vás nechcem príliš otravovať podrobnosťami, ale predsa len pár informácií by sa asi hodilo. Feng Shui sa zvyčajne prekladá ako "cesta vody a vetra". Slovami laika objasnené - "predsa nechcete ísť na loďke po rozbúrenej rieke a ešte navyše proti vetru" - to by mohlo byť dostatočne zrozumiteľné.



http://www.playukinternet.com/tracking.php/tracking/go/bannerid/4912/affid/2606/urlid/2553003
Feng Shui, pôvodom zo starej Číny, bolo využívané v Ázii po tisícročia.
Napriek tomu všetkému, čo ste počuli alebo čítali o Feng Shui, by som vám rád v krátkosti jednoducho objasnil, prečo vám Feng Shui pomôže dosiahnuť to, čo od života čakáte: šťastnejšiu rodinu, pohodovejší domov, uvoľnenie od stresu, lepšie pracovné výsledky a oveľa lepšiu finančnú situáciu. To všetko len vďaka upratovaniu priestorov vášho domova, kancelárie či obchodu. Základný princíp Feng Shui nevyžaduje žiadne investície, len trochu času a nemusíte si najímať všetkých tých poradcov, aby prišli k vám domov a vykladali vám, čo máte zle. Všetko čo potrebujete, je trocha usilovnosti a úsilia. Môže byť niečo jednoduchšie?

Môže znieť trochu komicky, keď poviem, že môžete vylepšiť svoje podnikanie a zarobiť viac peňazí len tým, že vyčistíte každý deň svoje priestory, ale tak to je. Teraz vám ukážem, ako to funguje a prosím premýšlajte o nasledujúcich scenároch so mnou.

Idete na výlet autom s rodinou. Ste unavení a hladní, a tak sa rozhodnete zastaviť na jedlo. Pri ceste sú dve reštaurácie hneď vedľa seba. Vojdete do prvej a vidíte, že zariadenie je schátralé. Rastliny napoly zvädnuté s hnedastými listmi, stolíky a stoličky sú staré a zničené, podlaha si priamo hovorí o vytrenie, u výčapu sa povaľujú staré noviny a pod

Vojdete teda do druhej reštaurácie. Je tu čisto, koberec síce nie je nový, ale je povysávané a stolíky sa blýskajú. Svieže rastliny hneď pri vstupe a personál je čisto oblečený a upravený.

Tak by som mohol pokračovať, ale prečo? Myslím, že ja aj vy už máme jasno do ktorej reštaurácie vezmeme rodinu.

Nie je to zrejmé? Ako môže niekto čakať, že jeho podnikanie bude prosperovať, keď nie je schopný si ani nájsť čas na upratovanie vo vlastných priestoroch a dohliadnuť na to, čo je jeho majetkom?

Preto nemajte vo svojej kancelárii ani doma uschnuté rastliny. A samozrejme nikdy ich nemajte pri vstupe do obchodných priestorov či do domu. Keď k vám ľudia prídu a uvidia zvädnuté kvetiny či stromčeky, čo im to asi podvedome povie o vašom prístupe k podnikaniu či rodine? Čo myslíte, koľko úsilia je potrebné k starostlivosti o izbové rastliny? Keď nie ste schopní urobiť toto, tak ako môžete očakávať, že vám budú ľudia dôverovať v podnikaní a zveria vám svoje peniaze? Ak si myslíte, že to nevadí, tak si snívajte svoj sen ďalej.

Nenechávajte povaľovať hromady neporiadku na svojom pracovnom stole alebo za pokladňou. Pretože čo to asi povie zákazníkom o vašej práci s dokumentmi a tým pádom prístup k ostatným záležitostiam? Viete, čo sa hovorí o špičke ľadovca? Keď máte preplnené odpadkové koše pred vstupom do reštaurácie, nechcel by som vidieť neporiadok v zázemí.

Ak ste predajca (a kto z nás nie je), potom musíte čakať, že ľudia vás budú posudzovať podľa zovňajšku. Aj keď si nemôžete dovoliť nablýskané nové auto, určite si dokážete nájsť čas na vyčistenie toho vášho. Ako sa asi budem cítiť, keď nakuknem do vášho vozidla a uvíta ma veľa papierikov od sladkostí, prázdne tégliky od kávy, potvrdenky, odpadky či dokonca peniaze povaľujúce sa na špinavých koberčekoch? Poviem vám, určite nie dobre.

Premýšľajte takto: Môže od vás niekto očakávať dobré služby, keď váš domov či podnikateľský priestor sú neupratané? To viete, že nemôže.

Musíte si priznať, že to, čo som vyššie napísal, dáva jasný zmysel.

Rovnaké pravidlá musíte uplatniť na svoje bývanie. Musí byť udržiavané v čistote. Domov je miesto, kde uniknete zhonu a regenerujete sa. Je to miesto, kde relaxujete a oddych má byť potešením. Kto by nechcel relaxovať a prežívať spokojné chvíle? A ako môžete oddychovať alebo si užívať svojho času uprostred hromady nečistoty?

Domov je hrejivým miestom, ktoré má svoju identitu. Táto osobitosť, či už vaša ako jednotlivca alebo ako identita rodiny, musí byť zachovaná. Už sme si vyjasnili, že nemôžete obnoviť svoje sily na mieste plnom neporiadku. Potrebujete domov a ten musí byť udržiavaný v čistote. Vyneste odpadky, vytrite podlahu, povysávajte koberce a predovšetkým urobte niečo s tými umierajúcimi rastlinami.

Keď sa nad tým zamyslíte, tak pochopíte, že zvädnuté rastliny evokujú ľuďom smrť, a smrť rozhodne nie je nič, čo by malo byť spojené s podnikaním (teda ak neprevádzkujete pohrebný ústav).

Mnoho psychológov, a myslím, že aj väčšina ľudí, bude súhlasiť s tým, že sme produkty nášho prostredia. A aký typ produktu si myslíte že vytvoríte, či už ako súkromná osoba alebo ako podnikateľ, keď vás obklopuje špinavé okolie? Veľký štátnik Benjamin Disraeli raz povedal "Čistota a poriadok nie sú záležitosťou vrodených schopností, ale vzdelanie. A ako u väčšiny skvelých vecí, musíte pre nich rozvíjať svoj cit. "

Premýšľajte moji priatelia: niekto môže stráviť celý deň vymýšľaním spôsobov, ako zarobiť peniaze, ale skvelé nápady sa nepovaľujú na hromadách odpadkov. Dobré nápady sú skvelá vec a veľké myšlienky neprichádzajú zo špiny.

Urobte sami sebe službu a upracte si. A zatiaľ čo budete upratovať, tak si aj osviežite svojho ducha a budete schopní vytvoriť miesto, kde môžete relaxovať a odpočívať, miesto, kde vaša myseľ môže tvoriť a hrať sa.

Preto si pamätajte: Feng Shui nemožno vnímať len v bežnom význame, Feng Shui tiež znamená - zarobiť viac peňazí.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára