Ako Zbohatnúť a Stať sa Milionárom

Existuje množstvo spôsobov ako sa stať milionárom. Ale vo všeobecnosti ich môžeme rozdeliť na 2 druhy:

1. Rýchly ale neistý spôsob
Sem patrí zbohatnutie výhrou v lotérii, dedičstvo, reality show, vydať sa za milionára, či stať sa celebritou.
Sú ľudia, ktorým sa podarilo zbohatnúť ako sa vraví "cez noc", ale pravdepodobnosť že sa to stane nie je veľká.
2. Pomalý ale istý spôsob
Týmto spôsobom sa počas svojho života stanete takmer na 100% milionárom. Ak už nie euromilionárom, tak aspoň milionárom v prepočte na bývalé koruny.

Takže ako na to? Jednoducho. Stačí keď sa následujúcich pár krokov stane Vašou druhou prirodzenosťou, Vašim zvykom. Pretože keď sa to raz stane Vašim zvykom, potom to budete vykonávať automaticky a nebude Vás to stáť žiadne úsilie.

Jednotlivé kroky:

Krok 1: Splaťte svoje dlhy ako najrýchlejšie to ide
Ak nemáte žiadne dlhy, gratulujem. Môžete prejsť k ďalšiemu kroku. Ak dlhy máte, urobte všetko preto aby ste sa ich čo najskôr zbavili (okrem hypotéky), pretože úroky Vás oberajú o drahocenné peniaze, ktoré by ste mohli investovať a tak zarábať ďalšie peniaze a z tých zase ďalšie. Tomu sa hovorí sila zloženého úroku.
Rady a tipy ako čo najrýchlejšie splatiť dlhy nájdete v našej sekcii Dlhy.

Krok 2: Začnite šetriť kde sa dá
Mnohým z Vás sa bude tento krok zdať veľmi nepopulárny, ale keď si pozriete články v našej rubrike Šetrenie tak pochopíte, že v živote utrácate za množstvo zbytočností, prípadne platíte veľa za služby či energie aj keby ste mohli platiť menej. Ak sa Vám podarí ušetriť čo i len pár desiatok eur mesačne a pravidelne ich investovať, môže to po rokoch znamenať podstatný rozdiel vo Vašom majetku.

Len malý príklad, ktorý hovorí za všetko:

Povedzme, že pravidelne investujete €100 mesačne. Investujete do akcií, alebo fondov a v priemere sa Vaša investícia zhodnocuje 10% ročne. Po 20 rokoch máte €75,659 eur.
Čo sa stane ak sa Vám podarí každý mesiac ušetriť o 20 eur viac a pridať to k svojim investíciám?
Po 20 rokoch  budete mať €91,883 eur. Slušný rozdiel však?

A po 25 rokoch? Pri investovaní €100 mesačne by ste mali €133,789  , kďežto pri €120 mesačne by to už bolo €160,546 
To už je rozdiel napr. slušného auta.

A čo to od Vás chce? Nič moc, len si pozrieť naše rady o šetrení a ušetriť pár eur mesačne. Napríklad zhasínaním svetiel, znížením teploty o 1 stupeň, vynechaním pár kávičiek mesačne, obmedzením fajčenia a pod. Budete prekvapení ako ľahko sa takých €20 mesačne dá ušetriť.

Krok 3: Zvýšte svoje príjmy
Tento krok môžete aj preskočiť, ale ak chcete byť milionárom čo najskôr, tak je vhodné sa nad ním zamyslieť, pretože čím viac peňazí môžete investovať, tým rýchlejšie Vám porastú.

Krok 4: Investujte, investujte
Toto je spôsob ako prísť k peniazom, ako zbohatnúť a stať sa milionárom. Peniaze robia peniaze a úroky, ktoré zarobíte investovaním v prvom roku Vám budú zarábať ďalšie peniaze už v tom následujúcom roku.
Do čoho investovať? Je množstvo spôsobov: akcie, fondy, komodity, forex, nehnuteľnosti, podnikanie atď.
Študujte, raďte sa z odborníkmi, prípadne si prečítajte články v našej sekcii: Investície. Čím mladší začnete, tým menšia suma mesačne Vám postačí. Hlavne treba investovať pravidelne, zadajte si trvalý príkaz aby ste nezabudli.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára